2024. április 28. vasárnap
Hírek

HungaroMet: 2023. november 22. 09:00

Elhunyt Turopoli Béla egykori munkatársunk

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy egykori munkatársunk, Turopoli Béla 2023. november 6-án, életének 74. évében örök nyugovóra tért. Búcsúztatása szűk családi körben történik. Nyugodjék békében!

Turopoli Béla 1949. július 28-án született. 1970. május 18-tól 2010. március 31-ig – nyugdíjazásáig – az Országos Meteorológiai Szolgálat kötelékében végezte feladatait. Az 1968-ban, a Sallai Imre általános gimnáziumban megszerzett érettségijén kívül moziüzemvezető és gépkezelő szakképzettséget szerzett. Ez utóbbi lehet a magyarázata annak, hogy előszeretettel dokumentálta az OMSZ jeles eseményeit, kiváló minőségű fotókat és filmfelvételeket készítve. Az intézmény életéről, a meteorológia szakmai berkeiből összeállított számos filmanyagot őrzött. 1970. május 18-tól az Országos Meteorológiai Szolgálat Mezőgazdasági Tájékoztatói Osztályán laboráns munkakörben kezdett dolgozni. Szervezeti változások után az Éghajlati és Agrometeorológiai Önálló Osztály, majd a Kereskedelmi és Szolgáltató Iroda ügykezelője lett. Az éghajlati adatbázis archiválásában, a klimatológiai tájékoztatásban vett részt. A későbbiekben a kiadványszerkesztésben, a rendezvényszervezésben, a marketing tevékenység megvalósításában vállalt nagy szerepet. 2006-ban Számítástechnikai szoftverüzemeltető OKJ-s szakképesítést szerzett. 2010. március 31-én ment nyugdíjba, de ezt követően is tartotta a kapcsolatot kollégáival, szívsen részt vett a nyugdíjas találkozókon.

2019-ben Életfa Emlékplakettet vehetett át, az OMSZ érdekében 40 éven keresztül végzett elkötelezett, hűséges munkája elismeréseképpen.

Bélát mindig mosolygós személyisége, közvetlen és segítőkész egyénisége miatt mindenki ismerte és szerette. Öröm volt vele dolgozni. Megrendülve búcsúzunk tőle.


A 2018-as nyugdíjas találkozón a nélkülözhetetlen fehér kalapban és
az elengedhetetlen esernyővel a táskájában...