2024. április 20. szombat
MeteoStúdió

HungaroMet: 2024. április 19. 14:24

Hűvös, felhősebb hétvége

Egy gyengülő front, majd egy ciklon okoz az ország nagyobb részén felhős időt, de azért szinte mindenütt lesznek napos periódusok is a hétvége folyamán. A hűvös idő velünk marad.

HungaroMet: 2024. április 18. 19:21

Kettősfront előtt

Péntek estefelé egy kettősfront érkezik, amely szombaton is felettünk tartózkodik majd. Ugyan jelentős hatással nem lesz időjárásunkra, de szórványosan okozhat majd csapadékot a hétvége folyamán. Emellett a jövő hét elejéig ismét nő a fagyhajlam.

HungaroMet: 2024. április 17. 15:49

"Hidegen" hagy?

Hűvös, hideg légtömeg alakítja időjárásunkat, így a következő napokban is az átlagosnál jobbára alacsonyabb hőmérsékletre számíthatunk – jelentősebb felmelegedés belátható időn belül nem látszik határozottan. Az előforduló csapadék jellege hétvégéig inkább záporosnak ígérkezik.

HungaroMet: 2024. április 16. 14:54

Újra tavasz

Tegnap még melegrekord dőlt, ma havazott az Írott kőn, holnapra azonban – a mostanihoz – képest megnyugszik a légkör és extrém időjárási esemény nélkül maradunk.

HungaroMet: 2024. április 15. 16:26

Évszakváltás

A nyáriasan meleg időnek egy ideig búcúst inthetünk, a markáns lehűlést hozó front hatására keddre jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Csapadék több helyen várható, és időszakosan a szél is feltámadhat.

HungaroMet: 2024. április 14. 15:07

A változás szele

Az új hét első napján az ország déli felén egész nap változatlanul napos, nyáriasan meleg idő lesz, sőt ismét megdőlhet a melegrekord. Ezzel szemben az északi tájakon a napos, fátyolfelhős időt követően egyre többfelé valószínű csapadék.

HungaroMet: 2024. április 13. 15:23

Áprilisi nyár

A szabadtéri programoknak kedvező, nyarat idéző idő a következő napokban is folytatódik. Már úton van a lehűlést hozó hidegfront, de érkezéséig még a napi maximum-hőmérsékleti rekordok is veszélybe kerülhetnek.

HungaroMet: 2024. április 12. 15:11

Hőségnapok előtt (?)

Szépen lassan délire fordul a szél, ennek köszönhetően még melegebb levegő érkezik, majd hétfőn hidegfront vet véget a nyári időnek - de ekkor még csak az északi tájakon.

HungaroMet: 2024. április 11. 15:03

Visszatér

Az előttünk álló hétvégén nyugodt, száraz időjárásra van kilátás, és ismét egyre fokozódik a nappali felmelegedés mértéke. Legközelebb változást egy a jövő hét elején érkező markáns hidegfront hozhat. Ekkor már több helyen valószínű csapadék is.

HungaroMet: 2024. április 10. 15:51

"(L)égszomj"

Az érkezett hidegfront nem hozott csapadékot, és mivel a következő napokban is anticiklon hatására száraz, meleg időre számíthatunk, főként az Alföldön tovább fokozódhat az aszály.

Cikkek száma: