2024. július 7. vasárnap
Hírek

HungaroMet: 2012. június 12. 14:00

Múzeumok Éjszakája - 2012. június 16.


Kedves Érdeklődők!


Minden csoport megtelt, így nem tudunk több látogatót fogadni a Múzeumok Éjszakáján!

Köszönjük megértésüket!

A meteorológia mint tudomány és mint szolgáltatás múltja, jelene és jövője

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ebben az évben is kitárja kapuit a Múzeumok Éjszakájának látogatói előtt. A Szolgálat első múzeuma 1896-ban létesült, majd a háborús évek viszontagságai miatt nagy része elkallódott és csak 1991-ben született újjá. A megmentett és az újonnan gyűjtött eszközök tárlói a központi épület folyosóin tekinthetők meg szakszerű tárlatvezetéssel. A tárlatvezetést rövid előadás előzi meg, majd látogatóink kipróbálhatják magukat időjárás jelentőként az OMSZ TV Stúdiójában.


Régiségek és újdonságok egy tudományos alapokon nyugvó szolgáltató intézmény életében

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 142 éves történetéről beszélnek már épületének a falai is – önmagában is muzeális értékű látnivalóként. A múzeumi tárlatvezetés során az érdeklődők megismerhetik a meteorológia történetét, valamint az OMSZ különleges kiállítási tárgyait.

A program egy órás, a csoportok létszáma maximum 20 fő. Az első látogatókat június 16-án, szombaton, 17 órakor fogadjuk, s ettől kezdve félóránként indulnak csoportok hajnali 1 óráig.

A csoportok indulása előtti várakozási időben az érdeklődőket meteorológiai megfigyelő- valamint munkaállomások bemutatásával fogadják szakembereink. A múzeumlátogatás ideje alatt kollégáink segítik vendéginket az eligazodásban és tájékozódásban, továbbá gyermek-megőrzést és -foglalkozást is biztosítunk.

A Múzemumok Éjszakáján (2012. június 16.) készült fotók megtekinthetők ezen a linken.


További információ:

e-mail: muzej@met.hu
telefon: +36 (1) 346-4748 (munkanapokon 12:00 és 16:30 óra között!)
honlap: www.met.hu
cím: 1024 Budapest, Kitaibel Pál u. 1.