2024. július 4. csütörtök
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2015. június 15. 18:46

Mérsékelten meleg idő

A kánikulát megszüntető, többfelé záporral, zivatarral, néhol jégesővel, felhőszakadással kísért hidegfront átvonulása után, a 15-ével kezdődő hét további részében nagy meleg nem várható. A hét második felében egy újabb, gyenge hidegfront hatására tovább - a sokévi átlag alá - csökkenhet átmenetileg a hőmérséklet, de ez a front várhatóan kevesebb helyen, csak elszórtan okoz csapadékot.

Bár ahol nem esett a korábbi napokban, ott a felső talajrétegek nedvességtartalma csökkent, mélyebben bőven van nedvesség, a növényfejlődést az ország túlnyomó részén nem akadályozza vízhiány, az érésben lévő gabonának pedig inkább napos száraz meleg idő kedvez. Az aktuális előrejelzések szerint az ország nagy részén nem lesz jelentősebb mennyiségű csapadék, az említett frontok között kisebb zápor is csak elvétve lehet. Átmeneti szélerősödés ugyan várható, de tartósan szeles idő nem akadályozza a permetezést. Az aktuális munkákat tehát csak rövid ideig gátolhatja az időjárás, a kaszálókon a záporok miatt azonban nem kockázat nélküli a betakarítás.

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.