2024. július 4. csütörtök
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2015. május 25. 16:29

Orbán nap után átmeneti lehűlés, fagy nélkül

Az utolsó „fagyosszent”, Orbán napját ugyan átmeneti lehűlés követi, de kárt okozó, erősebb lehűléstől, késő tavaszi fagyoktól előreláthatólag nem kell tartani. A korábbi napok csapadékos időjárásának következtében vízhiány sehol sem akadályozza a növények fejlődését.

A korábbi napokban a Dunántúl túlnyomó részén és az Alföld déli területein 30-90 mm csapadék esett, még a legkevésbé csapadékos, északkeleti megyékben is többnyire 10 mm-nél többet regisztráltak. A talaj átmenetileg sokfelé telítetté vált, nehezen járható, művelhető. A hét második felében kedvezőbbek lesznek az időjárási feltételek az aktuális munkák szempontjából, naposabb időre van kilátás, a permetezést sem akadályozza tartósan erős szél. Az előrejelzések szerint később ismét lehetnek elszórtan záporok, zivatarok ezért a hosszabb száraz időt igénylő munkák nem kockázat nélküliek.

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.