2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2015. április 20. 14:22

Április utolsó hetében változékony időjárás, megszűnő fagyveszély

A 20-ával kezdődő hét közepéig talajmenti fagy még előfordulhat többfelé, de 2 m-es magasságban várhatóan csak egy-két tartósan derült, fagyzugos helyen csökken fagypont alá a hőmérséklet. A hét utolsó napjaitól enyhébbek lesznek az éjszakák, megszűnik a fagyveszély, ugyanakkor változékonyabbra fordul az időjárás.

A korábbi hétvégére jelentős lehűlést hozó hidegfrontot az ország nagy részén nem kísérte kiadós csapadék, a felső talajrétegek vízhiánya csak kevés helyen, főként a Tiszántúl északi részén és az Alpokalján mérséklődött számottevő mértékben. Bár országszerte kiadós, tartós csapadékkal járó időjárási helyzet nem várható, a hét utolsó napjaitól kedvezőbbé válnak a légköri feltételek a csapadékképződéshez, több helyen és több alkalommal is lehet záporeső, zivatar. A szárazság mérséklődésére nagyobb lesz az esély, ugyanakkor az aktuális munkákat többször zavarhatja, szakíthatja meg az időjárás.  

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.