2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. október 13. 15:59

Átmeneti kényszerszünet az őszi munkákban

Október eddigi részében nem akadályozta tartósan az időjárás az őszi munkákat, az átlagosnál melegebb idő, a sok napsütés az érési folyamatok szempontjából is kedvező volt. A hét közepén, második felében átmenetileg változékonyabbra fordul az időjárás.

Az előrejelzések szerint a szerdától péntekig tartó időszakban az ország nagy részén lesz csapadék, helyenként több alkalommal is eshet, az eső, zápor mellett zivatarok is kialakulhatnak. Az eső ugyan jót tesz a már elvetett őszi gabonának, egyéb magoknak, a folyamatban lévő munkákban azonban sokfelé kényszerszünetet okozhat. A csapadékos időjárás után, a hét végétől ismét több napsütésre számíthatunk. Bár napról-napra mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérséklet nem csökken a sokévi átlag alá. Legtöbb helyen fagymentesek maradnak az éjszakák, csak a hét legvégén jövő hét elején lehet a fagyzugos helyeken gyenge talajmenti fagy.

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.