2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. október 3. 14:03

Kedvezőbb időjárási feltételek az őszi munkákhoz

Szeptember utolsó napjaiban sokat sütött a nap, száraz, enyhe idő volt, az október azonban változékonyabb időjárással kezdődött, többfelé esett is, bár az ország nagy részén nem volt jelentős mennyiségű csapadék. A következő napokban ismét kedvezőbb lesz az időjárás a betakarításhoz, illetve a többi aktuális munkához.

Az előrejelzések szerint a felhős idővel kezdődő hétvége után, a 6-ával kezdődő héten az ország nagy részén alapvetően napos idő várható, számottevő csapadék nélkül. Bár éjszakánként sokfelé erősen párássá válik a levegő, helyenként ködfoltok is kialakulnak, ezek nagy része azonban még délelőtt feloszlik, de helyenként a belőle képződő alacsonyszintű felhőzet tartósabban megmaradhat. Az éjszakák fagymentesek maradnak, a nappali felmelegedés pár fokkal erősödik, ami a sok napsütéssel együtt segíti az érési folyamatokat.

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.

Készült: 2014. október 3.