2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. szeptember 29. 09:59

Az „özönvizek” szeptembere sok napsütéssel, enyhe idővel búcsúzik

Az északkeleti területek kivételével, az ország nagy részén komoly gondot, helyenként súlyos károkat okozó, kiadós csapadék után, szeptember utolsó napjai naposabb, szárazabb, és meglehetősen enyhe időjárást hoznak. Ez nemcsak az érési folyamatok szempontjából kedvező, segíti az aktuális munkákat, a betakarítást is, már ahol a talaj járhatóvá vált a kiadós esők után.

A kedvezőbb meteorológiai viszonyokat érdemes kihasználni, mert az aktuális előrejelzések szerint október első napjaiban már nem lesz mindenütt zavartalan az időjárás, átmenetileg változékonyabbra fordul. Összességében többfelé előfordulhat kisebb eső zápor, de nagy területen, jelentős mennyiségű csapadék, a jelenlegi számítások szerint előreláthatólag nem lesz.

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.

Készült: 2014. szeptember 29.