2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. szeptember 20. 15:42

A hét eleji hidegfront után erős lehűlés, néhol faggyal!

Hétfőn, a nap első felében többfelé esőt, záport, néhol zivatart okozó hidegfront átvonulását követően észak, északnyugat felől lényegesen, 68 fokkal hidegebb, de szárazabb levegő érkezik fölénk, ami a hét közepén néhol fagyokat eredményezhet.

A front után, kedden még sokfelé erős, néhol viharos lökésekkel kísért északi, északnyugati szél szerda hajnalra jelentősen mérséklődik, több helyen teljesen leáll, ami a nagyrészt derült ég mellett kedvező körülményeket teremt az erős lehűléshez. Azokon a mélyebben fekvő, fagyzugos helyeken, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben, illetve az Alföld északi részein, ahol a 2 m-es magasságban (amire az általános előrejelzésekben szereplő értékek vonatkoznak) 2 fok alá csökken a hőmérséklet, a talaj közelében fagy várható, amit deresedés is jelezhet. Ezeken a területeken a fagyérzékeny növények, termények védelméről célszerű gondoskodni!

 

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.