2024. július 4. csütörtök
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2016. március 16. 14:52

Szeszélyes kora tavaszi idő, többfelé hajnali fagyokkal

A hónap közepén esett csapadék nem növelte jelentősen a belvízzel elöntött területek nagyságát, sőt a korábbi, esőmentes időszakban az erősödő párolgás hatására nagy területen csökkent a felső talajrétegek nedvességtartalma, valamelyest javult a földek járhatósága.

Ha nem is lesz mindenütt eseménytelen az időjárás a következő napokban, az aktuális előrejelzések szerint kiadós, országos eső nem várható, a záporok csak kisebb körzetekben és viszonylag rövid időre akadályozzák az időszerű munkákat. Ugyanakkor átmenetileg hidegebbek lesznek az éjszakák, többfelé veszélyezteti hajnali fagy a korai virágzású gyümölcsfákat. -2 foknál erősebb fagy főként a tartósabban derült, szélcsendes, fagyzugos helyeken fordulhat elő, 2 méternél magasabban nagy területen nem valószínű. Az esetleg szükséges fagyvédelmi beavatkozások időzítéséhez az előrejelzési térképek mellett hatékony segítséget jelenthetnek a tízperces mérésekből származó hőmérséklet és szél adatok.                         

Az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.