2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. augusztus 11. 15:30

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett záporok, zivatarok

A korábbi hetek csapadékos időjárásának hatására a növények nagy része erőteljesen fejlődik, ami a gyomnövényekre is igaz. A gyomirtáshoz, növényvédelemhez és a többi aktuális munkához ugyanakkor csapadékmentes időjárásra van szükség. A következő napokban lesznek ugyan hosszabb-rövidebb napos, száraz időszakok, az ország túlnyomó részén azonban korántsem lesz eseménytelen az időjárás.

Az előrejelzések szerint a hét első felében főleg északon, északnyugaton fordulnak elő záporok, zivatarok, a déli, délkeleti országrészben lesznek tartósabban napos, száraz területek, a hét második felében azonban ott is mozgalmasabbá válik az időjárás, megszűnik a kánikula. Az aktuális munkákat várhatóan csak rövid időszakokra zavarja, akadályozza az időjárás, tartós, országos eső nem valószínű. (A jelenlegi számítások szerint a jövő hét elején már csak kevés helyen eshet, napos, mérsékelten meleg időre van kilátás.)

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.

Készült: 2014. augusztus 11.