2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. július 28. 16:08

Fülledt, meleg idő, ismétlődő záporok, zivatarok

Az előző napokban sokfelé kiadós, néhol özönvízszerű csapadékkal járó záporok, zivatarok után az ország túlnyomó részén napközben igen magas a levegő nedvességtartalma, ami meleggel együtt rendkívül kedvező feltételeket teremt a gombabetegségek terjedéséhez. A növényvédelmet, illetve az egyéb aktuális mezőgazdasági munkákat azonban továbbra is ismétlődő záporok, zivatarok akadályozzák.

A következő napokban sem lesz eseménytelen az időjárás. Az előrejelzések szerint lesznek ugyan hosszabb-rövidebb napos időszakok, de tartósabban zavartalan időjárási körülményekre egyelőre nem számíthatunk. A záporok, zivatarok mellett több helyen az erősen felázott talaj is nehezíti a munkákat. A jelenlegi számítások szerint legtöbb napsütés a hét utolsó napjaiban várható, akkor az ország nagy részén erős szél sem akadályozza a permetezést.

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.

Készült: 2014. július 28.