2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. július 17. 15:54

A napos, meleg idő után, a jövő héten csapadékos időjárás

Az aratást illetve az aktuális mezőgazdasági munkákat a hét utolsó napjaiban az ország nagy részén nem zavarja az időjárás. Érdemes kihasználni a nagyrészt napos, nyári időt, mert a jövő héten - az előrejelzések szerint - romlanak az időjárási feltételek, ismétlődő, sokfelé kiadós csapadék várható.

Pénteken főleg délután fordulhat elő elszórtan, zápor, zivatar, szombaton még kevesebb helyen eshet, vasárnap pedig országszerte száraz időre van kilátás. Hétfőn éri el a Kárpát-medencét nyugat felől a változást hozó ciklon felhőzete, csapadékrendszere. A hét folyamán sokfelé, és több alkalommal is várható eső, zápor, zivatar. Eleinte jégesővel, felhőszakadással járó hevesebb zivatarok is előfordulhatnak. A hét végéig az ország nagy részén 20 mm-t meghaladó, de kisebb körzetekben 40-50 mm-nél is több csapadék eshet.

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.

Készült: 2014. július 17.