2024. július 4. csütörtök
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2015. november 15. 13:25

Változékony időjárás, egymást követő frontok

November második fele még az átlagosnál enyhébb időjárással kezdődik, az ország nagy részén jelentősebb mennyiségű csapadék nélkül. 20-a után azonban fokozatos lehűlésre kell számítani, csapadék is többfelé valószínű, ugyanakkor legtöbb helyen egy ideig még fagymentesek maradnak az éjszakák.

Az előrejelzések szerint a 16-ával kezdődő hét első felében kisebb eső, zápor is csak kevés helyen várható, a késő őszi munkákat tartós, kiadós eső az ország túlnyomó részén még nem akadályozza. Érdemes kihasználni a jelentősen még nem romló időjárási körülményeket, mert a hét második felében már sokfelé eshet, az esőt néhol havas eső is felválthatja, és többfelé 10 mm-nél nagyobb mennyiség valószínű. Legtöbb helyen fagymentesek maradnak az éjszakák, a fagyzugos helyeken, derült éjszakákon csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet. A munkák tervezéséhez az előrejelző szakemberek által készített prognózisok mellett segítséget jelenthetnek a térképes modell előrejelzések, és a valószínűségi előrejelzések.

Az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.