2024. július 4. csütörtök
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2015. október 6. 17:05

Többször csapadékos, késő őszies idő

Az aktuális őszi munkák, az érési folyamatok szempontjából korántsem lesz zavartalan az időjárás. Az átlagosnál kissé enyhébb napok után ismét a sokévi átlag alá csökken a hőmérséklet. Sok lesz a felhő, ha lesznek is napos időszakok, hosszantartó napsütés nem valószínű.

Az előrejelzések szerint szinte mindennap lesz az országban kisebb nagyobb területen csapadék, legtöbb helyen 11-én, 12-én eshet, akkor a déli országrészben kiadós eső is lehet. A 12-ével kezdődő hét közepéig fokozatos lehűlésre van kilátás. A hét első felében többfelé napközben is 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Az éjszakák is egyre hidegebbek lesznek, a hét közepén a fagyérzékeny növényeket talajmenti fagyok veszélyeztethetik. A munkák tervezéséhez az előrejelző szakemberek által készített prognózisok mellett segítséget jelenthetnek a térképes modell előrejelzések és a valószínűségi előrejelzések.

Az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.