2024. július 4. csütörtök
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2015. szeptember 22. 17:40

Csapadékos napok után ismét naposabb, szárazabb idő

Egy nyugat felől fölénk helyeződő frontrendszer hatására a hét második felében ismét csapadékosabbra forduló időjárás után, a 28-ával kezdődő héten naposabb, szárazabb időre van kilátás.

Az aktuális munkák tervezésénél érdemes figyelembe venni, hogy az említett front hatására 24-e és 27-e között az előrejelzések szerint az ország túlnyomó részén várható csapadék, több helyen lehet 10 mm-t meghaladó mennyiség. Ezt követően, 28-a után, várhatóan ismét több lesz a napsütés, szárazabb időre lehet számítani, mind az időszerű teendők, a szüretek, mind az érésben lévő gyümölcsök számára kedvezőbbé válnak a feltételek. A munkák tervezéséhez az előrejelző szakemberek által készített prognózisok mellett segítséget jelenthetnek a térképes modell előrejelzések és a valószínűségi előrejelzések.

Az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.