2024. július 4. csütörtök
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2015. szeptember 17. 15:53

Hidegfront után átlag körüli hőmérséklet

A szeptemberi kánikulának véget vető front után, a 21-ével kezdődő héten a hőmérséklet a sokévi átlag körül alakul. A front hatására 19-e és 22-e között szinte mindenütt lesz csapadék, az ország jelentős részén 10 mm-t meghaladó mennyiség, sőt nem kis területen 20 mm-nél is több eshet, a csapadék mennyiségi előrejelzése ugyanakkor ezúttal is meglehetősen sok bizonytalanságot tartalmaz.

Az aktuális munkákat, betakarítást, szőlő szüretet átmenetileg sokfelé akadályozó, csapadékos időjárás után, a 22-ét követő napokban már kevesebb helyen eshet, bár elszórtan előfordulhatnak záporok, tartós, kiadós eső nem valószínű. Mivel akkor több lesz a napsütés is, és a hőmérséklet is a sokévi átlag körül alakul, a még érésben lévő gyümölcsök számára is kedvezőbbé válnak a feltételek. A munkák tervezéséhez az előrejelző szakemberek által készített prognózisok mellett segítséget jelenthetnek a térképes modell előrejelzések és a valószínűségi előrejelzések.

Az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.