2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. július 14. 17:19

Meleg, nyári idő, egyre kevesebb záporral, zivatarral

Az előző napok csapadékos időjárásának köszönhetően a növények fejlődéséhez az ország túlnyomó részén megfelelőek a talaj nedvességviszonyai. Ebben a helyzetben mind a növényfejlődés, mind a betakarítás illetve a többi aktuális munka a szempontjából a szárazabb időjárás lenne kedvező.

Az előrejelzések szerint meleg, igazi nyári időre van kilátás a következő napokban. Tartós, országos eső nem várható, záporok, zivatarok kialakulását a hét első felében segítik jobban a légköri feltételek, akkor többfelé, a hét második felében kevesebb helyen eshet. A csapadék hatására a levegő nedvességtartalma gyakran igen magas lesz, ami a meleg időben kedvező feltételeket teremt a gombabetegségek terjedéséhez. Az aratás, és a növényvédelmi munkákat előreláthatólag a hét utolsó napjaiban zavarja legkevesebb helyen az időjárás.

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.

Készült: 2014. július 14.