2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. október 29. 12:10

Csendes, késő őszi idő, jelentősebb eső nélkül

Az október utolsó hetére jellemző, csendes őszi idő előreláthatólag november elején is folytatódik. Az aktuális őszi munkákat, köztük a sokfelé elhúzódó kukorica betakarítást kiadós eső nem akadályozza, de a korábban erősen felázott, a Dunántúl déli részein néhol még belvízzel borított földek járhatósága továbbra is csak lassan javul.

Az előrejelzések szerint az ország nagy részén ugyan kevés napsütés várható, sőt lesznek tartósan borús területek is, helyenként szitálás is előfordulhat, az aktuális teendőket tartósan akadályozó, nagyobb mennyiségű csapadék azonban nem valószínű. A levegő párás lesz, éjszakánként ködfoltok is kialakulnak, de ezek nagy része már délelőtt feloszlik. Mivel párolgás alig lesz, azokon a területeken, ahol a sár miatt járhatatlanok a földek, csak lassú javulás várható. Az ország nagy részén fagymentesek lesznek az éjszakák, csak egy-két tartósabban derült, fagyzugos helyen csökken hajnalra fagypont alá a hőmérséklet.  

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.