2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. szeptember 16. 15:26

Az özönvízszerű esők után átmenetileg naposabb idő

Az országban sokfelé komoly károkat okozó, a terméskilátásokat tovább rontó, özönvízszerű esők után a következő napokban átmenetileg naposabb, igazi kora őszi időre számíthatunk.

A rendkívül sok, nagy területen 100, a Dunántúlon helyenként 150 mm-t is meghaladó csapadék hatására sokfelé géppel járhatatlanná váltak a földek, több helyen belvíz is kialakult, ami a következő napokban is csak lassan szűnik meg. Az aktuális munkák szempontjából ezeken a területeken lassabban javulnak a körülmények. A jelenlegi előrejelzések szerint a hét további részében nagy területen jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű, bár hét végén kissé növekszik a csapadék kialakulásának esélye. A levegő nedvességtartalma is meglehetősen magas lesz, az éjszakánként többfelé kialakuló ködfoltok ugyan napközben megszűnnek, de a Dunántúlon sokfelé délután is 60% felett lehet a relatív nedvesség értéke.

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.

Készült: 2014. szeptember 16.