2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. november 15. 17:37

Átmenetileg csapadékosabb, majd ismét szárazabb időjárás

A néhol még zajló - időjárási okokból sokfelé jelentősen elhúzódó - kukorica betakarítást illetve a többi aktuális munkát november eddigi részében az ország nagy részén újabb eső alig nehezítette, az átlagosnál kevesebb csapadék esett. November 16 és 19 között átmenetileg többfelé valószínű csapadék, később azonban ismét egyre kevesebb helyen eshet.

Az előrejelzések szerint a 17-ével kezdődő hét első felét jellemző, mozgalmas, többször csapadékos időjárás után, a hét közepétől egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor, de pár fokos lehűlésre kell számítani. A levegő párás lesz, a hét utolsó napjaiban éjszakánként ködfoltok is kialakulnak, de ezek nagy része már délelőtt feloszlik. A kezdeti, fagymentes éjszakák után, a hét második felében a kevésbé felhős, szélvédett, fagyzugos helyeken ismét lehetnek hajnali fagyok.

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.