2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. október 19. 19:07

A hétvégén sokfelé deres lesz a határ

A hét elejének őszi munkák szempontjából kedvezőbb időjárása után, a hét közepén átvonuló, kiadós esővel, záporokkal, elszórtan zivatarokkal kísért, markáns hidegfront után, a hét utolsó napjaiban szárazabb, de lényegesen hidegebb levegő érkezik fölénk.

A valószínűségi előrejelzések szerint az ország nagy részén 10 mm-t meghaladó, nem kevés helyen 20-30 mm-nél is több csapadékkal kísért front ismét kényszerszünetet okoz az őszi munkákban. A hét utolsó napjaiban már szárazabb, de jó 10 fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk. A hét végén a naposabb idő ellenére az átlagosnál hidegebb időre van kilátás. Éjszakánként a mélyebben fekvő, szélvédett, fagyzugos helyeken 2 m-es magasságban is fagyhat, a talaj mentén azonban még több helyen csökken fagypont alá a hőmérséklet, ott néhol -5 fok körüli fagy is lehet. A fagyérzékeny növények, köztük a Halottak napjára nevelt krizantémok védelméről tehát érdemes gondoskodni, ahol erre lehetőség van.

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.