2024. július 5. péntek
Elemzések, szöveges előrejelzések

HungaroMet: 2014. augusztus 21. 10:40

Egymást követő frontok

Az előző hetekhez hasonlóan, továbbra is az egymást 3-4 naponta követő frontok teszik mozgalmassá, változékonnyá az időjárást. A frontok között hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek, de a száraz idő előreláthatólag csak kevés helyen lesz 4-5 napnál hosszabb.

Az előrejelzések szerint a hét közepén sokfelé esővel, záporokkal, zivatarokkal kísért hidegfront után előreláthatólag a hétvégén egy újabb okoz ismét többfelé csapadékot, és - a jelenlegi számítások szerint - a jövő hét sem telik el frontátvonulás nélkül. A korábbi hetek, hónapok csapadékos időjárásának hatására erőtejes a növényfejlődés, a kapásnövények mellett a kaszálókon is, a sarjúkaszálás azonban nem kockázat nélküli, érdemes az adott helyre vonatkozó konkrét időjárási kilátásokról tájékozódni! 

Az időszerű munkák tervezéséhez, szervezéséhez az időjárás aktuális és várható alakulásával kapcsolatban a legfrissebb információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de szükséges esetben telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.

Készült: 2014. augusztus 20.