2024. június 25. kedd
Honlap újdonságok

HungaroMet: 2021. december 3. 13:30

OMSZ Mikulás ajándéka: Meteora sok hasznos és látványos widgettel

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Mikulása nem csak szaloncukrot osztogatott, hanem a Meteora mobil alkalmazás legújabb változatát is jó szívvel ajánlja mindenkinek. A Meteora az OMSZ mobileszközökre kifejlesztett, országosan és ingyenesen elérhető alkalmazása, amely egy mobileszközökön futtatható óra, ami egyben sok-sok, hasznos, hiteles, meteorológiai információt is szolgáltat. A mai naptól a Meteora alkalmazás letöltése után többféle nemcsak hasznos, hanem látványos widget közül lehet választani.

A Meteora program használja a mobileszköz helymeghatározó és internetes adatlekérési lehetőségeit. A cellainformációk alapján meghatározza a használó helyzetét, és az adatkapcsolaton keresztül automatikusan letölti az Országos Meteorológiai Szolgálat számítógépéről az aktuális helyi riasztásokat, méréseket, észleléseket, előrejelzéseket, és éghajlati információkat is. A Meteora alkalmazás iPhone és iPad (iOS 8.0 vagy újabb) platformon is működik, illetve Android™ 2.2 és újabb készülékekre tölthető le. A Huawei Mobil Szolgáltatások (HMS) 5.0 vagy újabb változatát használó Android készülékekre a Huawei AppGallery-ben található megfelelő változat.


Újdonságok az Android verzióban (3.0.18):

A Meteora alkalmazás letöltése után többféle widget közül lehet választani, amit érdemes telepíteni.

 • Az "eredeti" verzió widgetjei három méretben  egyre több adattal  választhatók, egy letisztult felületen jelenítik meg a
  legfontosabb meteorológiai információkat.
 • A "POP" verzió egy nagyobb, látványosabb felületen, időjárás és napszak szerint változó grafikával tájékoztat az aktuális és az
  előrejelzett időjárásról.
 • A "PRO" verzió widgetjei egyedileg konfigurálható információs csempék, amikből
  személyre szabható kijelző felület állítható össze: 
    1x1-es méretű információs csempék,
    átméretezhető előrejelzés,
    átméretezhető térképkivágat hurokfilm lejátszással.

Részletes információ található a meteora.met.hu honlapon, illetve a Google Play piactéren, a Huawei AppGallery-ben és az App Store-ban.

 


Kapcsolódó oldalak
:Az eredeti Meteora widgetek három méretben választhatók,
a méret növekedésével egyre több információt jelenítve meg


A "POP" verzió elrendezésében az eredeti 4x4 -es widgetet követi,
megjelenésében pedig az időjárás és a napszakok változását mutatja


A "PRO" verzió widgetjeivel tetszés szerinti elrendezés és információ-tartalom állítható össze