új ablakban nyílik meg
Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Laboratórium

Események

Fókuszban az éghajlatváltozás a 49. Meteorológiai Tudományos Napokon

2023. november 16-17.

A 49. Meteorológiai Tudományos Napok témája a Multidiszciplináris válaszok az éghajlatváltozás kihívásaira volt. Az érintett szakterületek képviselőinek előadásai az éghajlatváltozás által előidézett és befolyásolt jelenségek feltárásához, monitorozásához és modellezéséhez, az okozott problémák és azok mértékének bemutatásához, a kockázatok mérséklésére tett válaszok tudományos megalapozottságú tervezéséhez kapcsolódtak. A program és az előadások elérhetők a rendezvény honlapján.

Projektnyitó rendezvény

2023. február 14.

Sor került az Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Laboratórium projektnyitó rendezvényére Veszprémben a konzorciumot vezető Pannon Egyetem Konferencia Központjában. A konzorciumot alkotó intézmények szakmai vezetői ismertették a pályázat vállalásait, az OMSZ tervezett fejlesztéseit Szépszó Gabriella foglalta össze. A rendezvényről bővebb információ a Pannon Egyetem honlapján található.

Szerződéskötés

2022. július 19.

Megkötöttük az RRF-2.3.1-21-2022-00014 azonosító számú, Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Laboratórium című projekt támogatási szerződését.

A projektet 2022. március 1. és 2026. február 28. között valósítja meg a Pannon Egyetem által vezetett konzorcium.